Loekken logo

Hunde, nytår og angst

Nytårsaften er for de fleste en sjov hyggelig aften. Vi forlader det gamle år og springer ind i et nyt, med god mad, evt. champagne, fyrværkeri, er sammen med folk vi holder af, - en dejlig tradition.
Men for mange firbenede er det bestemt ikke en hyggelig aften, men nærmere en aften i angst. 
angst hund 1 avis
Dyrlæge Niels Østergaard, Løkken Dyreklinik: “Rigtig mange hunde er angste for fyrværkeri og der kan det blive en ubehagelig oplevelse for både hund og ejer.
angst 4 niels avis
Det er en rigtig god ide, ikke at lade hunden være alene hjemme. Sørg for rolige omgivelser, sæt lav musik på og træk gardinerne for. Som ejer skal man være rolig og helst lade som ingenting når der høres et brag. Men selv på trods af de forhold man kan tage i hjemmet, er der stadig hunde som vil reagerer når fyrværkeri fyres af. Derfor kan det i visse situationer være nødvendigt at berolige hunden med angstdæmpende medicin. Hvordan medicinen virker på hunden er svært at sige, ikke alle hunde reagerer ens."
For ca. et år siden blev en nyt kosttilskud taget i anvendelse, Aptus Relax. Det består af de midler man har haft bedst erfaring med som angstdæmpende. Aptus Relax indeholder blandt andet kosttilskud som råmælk, grøn te pulver og vitamin B1. Aptus Relax har en virkning inden for ca. 30 minutter, - men igen hunde reagerer ikke ens.
angst 3 avis
Men det er muligt at hjælpe hunden langsigtet. Hunden kan evt. blive udsat for høje lyde, via en CD med evt. fyrværkeri, mens de er hvalpe.
Men det er vigtigt at noterer sig hvilken medicin hunden får og i hvilken mængder, hvis man året efter skal hjælpe sin hund.
Det skal tilføjes at hunde bestemt ikke er den eneste race som har angst nytårsaften.