Loekken logo

Nyt skred hvor Mårup kirke lå

øverst: arkivfoto
Et fem til ti meter bredt stykke af klinten syd for, hvor Mårup Kirke lå, er skredet i havet.
Opsynsmanden ved Mårup Kirke og kirkegård, Allan Normann Sørensen, forklarer, at det sker jævnt tit, at der falder et stykke af klinten i havet i området syd for Lønstrup.
- Det er jo naturens gang, og det hænder en gang imellem, at der sker et skred både nord og syd for kirkegården ved Mårup Kirke, siger Allan Normann Sørensen, der er ansat af Naturstyrelsen til at holde øje med området.
Mårup Kirke blev i perioden 2008-2015 pillet ned mursten for mursten for at undgå, at den skulle styrte i havet. Og området er stadig velbesøgt af turister.
- Der er jo blandt andet en god udsigt til Rubjerg Knude Fyr, så der er tit mange biler på den lille parkeringsplads, som jo bliver mindre og mindre på grund af skredene, siger Allan Normann Sørensen.
Han fortæller, at for to-tre år siden skete der et større skred ud for selve kirkegården, og at det var nødvendigt at flytte hegnet længere tilbage. Men siden da har der været forholdvis ro lige ud for, hvor kirken lå, men både nord og syd for kirkegården, sker der af og til skred.
Specialkonsulent Thomas Lomholt fra Hjørring Kommunes Teknik og Miljøforvaltning har ikke selv set det aktuelle skred ved Mårup Kirke, men han siger, at disse skred sker en gang imellem, og at der forvinder op imod et par meter af kysten om året.
kilde: TV2 Nord