Loekken logo

Schumann - Et liv med cirkus

øverst: Katja Schumann gør klar til sit foredrag i sognegården. foto:ln/ok
Det var et af de mest velbesøgte foredrag, som onsdag blev holdt i Løkken sognegård. Katja Schumann fra den berømte cirkusfamilie fortalte om sit fascinerende liv.
kajta 7 avis
Der var mødt ca. 75 op til fordraget. og der blev lyttet godt efter. foto: ln/ok
Katja Schumann er født i København, hvor hendes opvækst var i og omkring cirkusbygningen. Her levede hun i en cirkus verden, inden hun i 1970 begyndte at optræde med egne nummer rundt om i Skandinavien.
schumann heste avis lille
Fra en af de utallige forestillinger. foto: privat
I perioden 1977 til 82 rejste Katja Danmark tyndt sammen med sin far og cirkus Schumann. 
I 25 år af hendes liv boede hun i USA, men vendte hjem i 2008 hvor hun rejste rundt med cirkus Dannebro. 
Det er også blev til 3 år, hvor hun på et opholdssted havde et cirkusprogram.
kajta 6 avis
En glad og veloplagt Kajta Schumann fortalte om sit facinerende liv. foto: ln/ok
Katja Schumanns mange år med cirkus, har mest bestået i at arbejde og optræden med heste. Men til foredraget fortalte hun, at som barn havde hun mus og de fik mange unger. Men der skulle være styr på musene, så alle havde egen stamtavle.
“I 2015 begyndte jeg at komme til Løkken. Først var det primært i efterårs- og sommerferien jeg var her, men om det er grunden til det blev Løkken ? - men en ting jeg godt ka` li` ved at komme nordpå, -er, når man når Tylstrup, så er der ikke flere biler på vejen.” fortæller Katja med et smil.
kajta 3 avis
Sognepræst Lise Nedergaard: Katja Schumann har levet et liv man kun læser om" foto: ln/ok
Sognepræst Lise Nedergaard var bestemt også glad for besøget af cirkusdronningen. “Det var ligesom at cirkus flyttede ind i sognegården. Det var sjovt, det var godt, det var hyggeligt, en rigtig god eftermiddag. Og skønt at se så mange glade og smilende mennesker til foredraget. Katja Schumann har levet et liv som vi andre kun læser om.”
Katja Schumann bor lige udenfor Løkken, hvor hun har cirkusgården. Det er også her “Kloge” bor, den berømte gås, som optræder i filmen “Goose”. Men som det ikke var nok, så har Katja en ged, som lige nu arbejder på Aalborg Teater.
kajta 1 avis
foto: ln/ok
Så mange var mødt til foredraget, at ekstra stole og borde måtte bæres ind i salen.