Loekken logo

Hvad gør vi nu ?

 

øverst. Mynte fra Aalborg hygger sig på Løkken strand. foto: ln/ok
Indlæg af Stefan Karlborg, Formand Løkken.dk
Når frygten for Coronavirus sætter landet næsten helt i stå, og vi der lever af turisme nu forudser næsten total stilstand, hvordan håndterer vi det?
Grænserne er indtil videre lukket frem til 13 april, altså efter påske. En periode hvor vi plejer at starte sæsonen, og mange gæster plejer at komme.
krise 2 avis
Der surfes stadig - selv om der lige tages en pause. foto: ln/ok
Turismeindustrien, Restauranter, Hoteller, caféer, attraktioner og detailhandelen er voldsomt ramt, og måske især her langs vestkysten, hvor andelen af udenlandske turister normalt er særlig høj. Det er en industri der bare her i kommunen fylder mere end 2000 jobs og en omsætning på over 2,5 mia kr. Ingen tvivl om at Løkken bliver hårdt ramt.
Jeg er blevet spurgt hvordan vi håndterer det i Løkken. Det er et svært spørgsmål i en tid hvor selv lovgivningen ændres dag for dag. Der er nok ikke en fælles løsning til alle – men der er en fælles vej.
Vi forsøger alle på vor egen måde at komme igennem denne krise. Regeringen og folketinget gør hvad de kan. Men det må vi også gøre. Nogle arbejder hjemmefra, nogle holder nødåbent, flere og flere holder lukket - der er flere muligheder. Du skal gøre det der passer dig og din butik bedst. Vi borgere skal alle støtte op om de valg der tages.
Først og fremmest har vi et ansvar. Ansvaret gælder hele landet. Vi skal gøre hvad vi kan for at hindre smitten i at bredes.
Når du bevæger dig rundt i byen, eller du vælger at holde nødåbent så skal du være opmærksom på et par rigtigt vigtige detaljer.
Coronavirus er levedygtig som en sky af fine partikler i op mod 3 timer, og altså væsentligt længere tid end ”normale” influencavira. Derfor er det vigtigt at holde afstand, og holde trafikken lav. Coronavirus på overflader overlever væsentligt længere tid, ofte over 24 timer – helt op til 72 timer. Du kan finde vira på dørhåndtag, papkasser, bordplader mv længe efter påvirkningen. Afspritning af håndtag, vandrette flader og hyppig håndvask er altså rigtigt vigtigt. (kilde: forskning.no)
krise 1 avis
Vi kan altså ikke gøre som vi plejer. På ét punkt kan vi. Vi kan stå sammen.
Vejen frem i Løkken er sammenhold. Støt op om de tiltag der gøres her i byen. Der laves udbringning, nogle holder nødåbent, og flere modeller er i spil. Støt op – og vis at du støtter op. Lad de handlende forstå at deres indsats er værdsat, uanset hvilken model de har valgt. Når du handler lokalt gør du din indsats for at der er noget tilbage når vi er kommet igennem denne periode. Det er så vigtigt for os alle.
Vær også opmærksom på at alle vælger det de mener giver bedst mening for dem. Vi kan som forening ikke sige hvad der er mest rigtigt. Ikke engang regeringen har det helt klare svar. Så selvom du mener man burde gøre noget andet, så støt op om det der gøres. Så holder vi liv i byen. 
Turistbureauet og løkken.dk kører på lavere blus, men vi kører.
Hvad kan vi gøre for dig ?
Kontakt gerne hvis vi kan hjælpe med noget på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller tlf 9899 1009.

Sammenhold du! – Sammenhold nu! – på afstand!

Hvad gør vi nu ?