Loekken logo

Flyt et fyr. Ring til Murer-Kjeld og Kran-John

øverst. billede kavalkade på fyrets væg
Nordjysk historie blev skrevet, da der lørdag blev holdt en flot, fornøjelig og festlig indvielse af Rubjerg Knude Fyr. Selvfølgelig med Murer-Kjeld i centrum, og rigtig mange var mødt op til fejring af denne historiske festlighed. 
På den runde parkeringsplads blev der holdt tale af Kulturminister Rasmus Prehn og Naturvejleder Jacob Kofoed som fortalte anekdoter om fyret.
Fyret indviet kjeld kone avis
Murer-Kjeld med hustruen Ulla på vej mod fyret.

Så gik turen mod fyret hvor 300 korsangerer langs Fyrvejen guidede, med korsang og flagermuslygter, gæsterne frem til fyret.
Skovrider Jesper Blom-Hansen holdt velkomsttale og Borgmester Arne Boelt rostet det kæmpe arbejde, og især Murer-Kjeld, Kran-John og alle de arbejderer som har været med til udførelsen af jobbet, både ved fyret og andre steder.
Fyret indviet 2 fyret tale avis
I en af talerne blev sagt: Står man overfor en så stor opgave, at flytte et fyr, 23 meter højt, en vægt på 4,4 ton, 70 meter længere ind i landet, så ringer man vel til et af de helt store entreprenørvirksomheder. -Nej, man ringer til Murer-Kjeld og Kran-John.
Under hele indvielsen blev der projekteret billeder og tekst op på fyret væg.
Fyret indviet 3 fyret avis
Naturligvis var der også tale fra Murermesteren selv, Kjeld Pedersen. Kjeld lagde heller ikke skjul på det store arbejde folkene have udført, -og altid med stor arbejdslyst og godt humør, selvom arbejdet tit foregik med sand i mund, øre og øjne. I sin tale svarede Kjeld også på det spørgsmål han var blevet stillet flest gange, “Er du ikke bange for opgaven?”  - Kjelds svar: “Nej, jeg er mere nervøs for pressen.”
På selve fyret blev der vist billedkavalkade, spektakulært show med Event Verticall, der dansede lodret på fyrets mur.
Fyret indviet 2 fyret avis
Foto af fyret -på fyret -fra den tid fyret var aktivt.

En flot indvielse for flytningen af Rubjerg Knude Fyr, bygget i 1899, som efter beregningerne skal, hvis den næsten daglige sandflugt forbliver som nu, flyttes igen om ca. 20-40 år.
Så må vi se om det igen, med deres erfaring indenfor området, bliver Murer-Kjeld og Kran- John som påtager sig opgaven. 
Billeder fra indvielsen. foto; ln/ok
Fyret indviet 1 kor avis
300 korsangerer foran fyret.
Fyret indviet 1 fyret avis

Fyret indviet 1 klatre avis
Dans på lodret væg.
Fyret indviet 1 Boelt avis
øverst: En lidt frysende Borgmester Arne Boelt og nederst Murer-Kjeld holder tale ved indvielsen. 
Fyret indviet 4 kjeld avis