Loekken logo

P3 Guld-prisuddeling


PRESSEMEDDELELSE

P3 Guld går i luften fra Musikkens Hus 
Musikkens Hus danner rammerne om dette års P3 Guld-prisuddeling, der sendes live på DR1 den 28. marts.
Dansk musik har en særlig position på radiokanalen P3. Den 28. marts afholder kanalen den tilbagevendende årlige hyldest og markering af ny dansk musik ’P3 Guld’. Showet foregår i år i Musikkens Hus i Aalborg.   
Prisuddelingsshowet, der bliver sendt live på DR1, har til formål at hylde aktuelle danske kunstnere og ikke mindst skabe grobund for, at spirende stjerner i dansk musikliv får mulighed for at optræde foran hundredtusindvis af tv-seere. P3 Guld har siden showets spæde start i 2001 udviklet sig til at være karrierekatalysator for et væld af musikalske mastodonter såsom The Minds of 99, Benal, Karl William, MØ, Ukendt Kunstner og Lukas Graham
lukas tv2 nord
Lukas Graham. foto: TV2 Nord
- Vi har svært ved at få armene ned, og vi glæder os meget til at afvikle endnu et prestigefyldt tv-show, som vi efterhånden har stor erfaring med på trods af husets forholdsvis korte levetid. Vi sætter desuden en stor ære i at være med til at støtte op om de talenter, der kommer til at præge dansk musik og ikke mindst hylde de kunstnere, der allerede nu stormer frem i den danske og internationale musikbranche. Vi ser frem til at samle publikum om en fælles kærlighed til musikken i bedste P3-ånd, lyder det fra adm. direktør i Musikkens Hus, Lasse Rich Henningsen. 
For første gang i Aalborg
I januar 2019 blev P3 Guld afholdt i Odense, men det er første gang, at den populære prisuddeling afholdes i Aalborg, hvilket vækker stor begejstring hos borgmester i Aalborg Kommune Thomas Kastrup-Larsen:
- Vi glæder os over, at Aalborg endnu en gang bliver vært for et af landets mest populære tv-shows og således atter bliver slået fast på det kunstneriske Danmarkskort. Det skaber enorm stor værdi for byen og hele Nordjylland. Jeg er selv meget begejstret for P3 Guld, og jeg glæder mig til at opleve showet folde sig i ud i de unikke rammer i Musikkens Hus.
P3 Guld bliver det 28. tv-show, som bliver afviklet i Musikkens Hus, siden koncerthuset slog dørene op i 2014.
Fest for dansk musik
Musikkens Hus 2014 Musikkens Hus Aften 1 avis
En række danske navne kommer til at optræde live til showet, mens der uddeles priser til de kunstnere, der har klaret sig godt det forgangne år. Det gælder både etablerede navne såvel som de nye stjerneskud, der kommer til at tegne dansk musik i fremtiden.
- Dansk musik fortjener al den opmærksomhed, som den kan få, særligt i disse år hvor international musik blot er et klik væk, og fordi der bliver lavet rigtig meget godt danskproduceret musik i dette land. Så vi glæder os til at hylde den danske musik og sætte fokus på nogle af de nye fremadstormende talenter, som vi heldigvis har mange af, siger Mathias Buch, der er musikansvarlig på P3.
Billetter kan købes fra den 4. februar kl. 10.00 på www.musikkenshus.dk, hvor program og værter desuden vil blive offentliggjort løbende.