Loekken logo

Forslag: Sommerhuse skal udlejes mindre

øverst: sommerhusområdet ved Kallehavegård. arkivfoto

Sommerhuse må udlejes mindre: - Det vil være en katastrofe for turistbranchen
Løkken Turistbureau art. ann

Erhvervsstyrelsen har foreslået at forkorte udlejningsperioden med seks uger.

Nordjyske sommerhusejere kan i fremtiden risikere kun at måtte udleje deres sommerhuse i 35 uger om året. Sådan lyder det i et forslag fra Erhvervsstyrelsen. Sommerhusejere, butiksejere og en brancheforening ryster på hovedet over forslaget.

Støjklager er baggrund for forslaget

Årsagen til Erhvervsstyrelsens forslag kommer på baggrund støjklager. Der skulle angiveligt være en del støj i forbindelse med sommerhusudlejninger, og derfor vil man gøre udlejningsperioden kortere.

løkkennyheder.dk har spurgt Stefan Karlborg formand Løkken.dk, købmand Christian Bast, Meny og medlem af kommunalrådet Børge Bech (A),  hvad de mener om forslaget.
stefan avis
Stefan Karlborg. arkivfoto: ln/ok

Stefan: Det er da helt hovedløst. Skatteministeriet arbejder på at øge indtjeningen ved sommerhusudlejning og nu et forslag fra Erhvervsstyrelsen om at begrænse udlejningsperioden. De rykker i hver sin ende af rebet. Pt. er de første 40.000 kr skattefri ved udlejning, men pga. corona er fradraget sat op til 60.00 kr., dog kun i 2020. 
Erhvervsstyrelsens forslag begrænser udviklingen, i stedet for at øge den. De må have tabt sutten.
Christian Bast Meny. avis
Christian Bast, Meny. foto: ln/ok

Christian: Der er ikke behov for at forkorte sæsonen, tværtimod.
Her i Løkken er det bedst for alle at sæsonen forlænges, og vi arbejder netop på det. Det virker heller ikke overvejet, at man starter udbetaling af feriepenge og samtidigvil gøre sommerhusudlejnings perioden korterer. Det gør det svært at komme på ferie.
Børge Bech avis
Børge Bech. foto: ln/ok

Børge: Det er helt ude i hampen -der mangler da vist noget koordination.
Støj er noget underligt noget, og måske der kan være problemer i havneområder, tætte boligområder, men at det er et generelt problem i sommerhusområder -ikke her i hvert fald.

Hos Feriehusudlejernes Brancheforening mener direktør Carlos Villaro Lassen, at erhvervsstyrelsens vejledning vil være direkte ødelæggende for den danske turistbranche. Selvom det kun er seks ugers mindre udlejning, så gør det en stor forskel.
4 nationale flag camping avis 

- Det her er en katastrofe for den danske turistbranche. Og især nu her, hvor der jo virkelig er rift om de danske sommerhuse, for mange danskere kan ikke komme sydpå. Og det potentiale kan man så ikke udnytte, hvis de reducerer antallet af udlejningsuger, slutter Carlos Villaro Lassen.
meny mette real sort art i ann