Loekken logo

Race for Oceans laver Danmarks første Havplastlinje

øverst. Olga samler affald op. Det er alle aldre, der kan være med til at lave "Havplastlinjen 2020"
kilde og foto: Raceforoceans.org

I anledning af at Race for Oceans vandt Verdensmålsprisen 2020 i september, vælger vi, at fejre det med at lave Danmarks første ”Havplastlinjen 2020” mellem Blokhus og Løkken.

34 SparV SuperB baggesen

Signe Simonsen siger: ”Kan man bygge 16 km Havplastlinje over 7 dage på stranden fra Blokhus til Løkken…? Det håber vi ikke, men potentialet er der (desværre). Vi finder rigtig meget havplast på vores strandrensninger, særligt af den mindre kaliber."
Race blokhus løkken affald 4 avis
Indsamling godt i gang, under farverige forhold.

Rigtig mange valfarter til denne unikke kyststrækning med brede strande og dynamiske kystbyer, og vi vil gerne inspirere og motivere alle lokale, turister og gæster til aktivt at handle på det, de ser langs stranden.

Med Havplastlinjen 2020 ønsker vi at skabe endnu mere fokus på udfordringen om den stigende plastikforurening og verdensmål 14 – Livet i havet.
Signe fortsætter: ”Alle med passion for havet kan deltage, og vi garanterer at folk i alle aldre vil finde denne aktivitet sjov og meningsfuld”.

Vi startede Havplastlinjen, lørdag hvor vi satter vores blå beach flag op på stranden ved Blokhus. Hver dag frem til d. 16.oktober fra kl. 10.00- 15.00 samler vi havplasten sammen, vejer det og tæller op hvor mange meter havplast, der er lagt.
Når i har samlet havplasten ind, finder i os ved vores blå beachflag.
Race blokhus løkken affald 3 avis
Signe på et stykke rent strand, med det blå beach flag. 

Vi begynder at lægge den indsamlede havplast ud på en linje mod nord, i retning af Løkken. Når i er færdige med at lægge havplasten, så vil de næste bygge videre på Havplastlinjen 2020. Dette poster vi hver aften.
Næste dag fortsætter vi fra, hvor vi stoppede dagen før.
Vores hjælpere vil vejlede og tilpasser udlægningen af havplasten efter vejret.
En Ideen er at i måske kan lave en udflugt, -jeres egen lille "familie/venner-strandrens-tur”

Praktisk information: Medbring egen pose, arbejdshandsker og tøj efter forholdene. Vi følger myndighedernes retningslinjer om Covid-19. Efter hver eventdag laver vi en opdateret kørselsvejledning til, hvordan du finder os på stranden mellem Blokhus og Løkken – følg med på vores fb-side.
Deltagelse er gratis og deltagere får en medalje lavet af havplast.

Alle er velkommen til at deltage.

8 meny art ann