Loekken logo

Åbent i Løkken Kystfiskerimuseum og Bunkertur

Øverst: Løkken Kystfiskerimuseum, Redningshuset, Ndr. Strandvej er åbent fra idag tirsdag og resten af efterårsferien fra kl. 10 - 16.

3 Løkken Turistbureau art. ann


Kystfiskerimuseet er der udstilling om redningsvæsenet og kystfiskeri i Løkken. Her kan man se Kystbåden, Bent II, og forskellige redskaber, der gennem tiderne er blevet brugt til kystfiskeri, samt redningsudstyr fra den tid, hvor der var redningsbåd i Løkken.
Bunker 2
Rundt om bunkerne på Løkken strand
Onsdag kl. 14.00 fra Løkken Museum

Løkken var under 2. verdenskrig en del af det tyske befæstningsanlæg "Atlantvolden" der strakte sig fra Norge til Spanien. Løkken blev under besættelsen udbygget til en tysk støttepunktsgruppe bestående af både infanteristillinger og kystbatteri. I byens yderområder og i plantagen midt i byen ligger endnu mange bunkere. På stranden nord for Løkken ved Furreby ligger næsten et helt kystbatteri nu på stranden som et resultat af, at Vesterhavet har taget klitterne. Flere af bunkerne ligger endda ude i havet. 

På turen fortælles om den tyske strategi, Løkkens befæstning og selve bunkerbyggeriet samt bunkerne til beskyttelse af civilbefolkningen. 

8 egen ann