Loekken logo

Skal du til Sverige? Husk grænsekontrol fra 12. nov.

Regeringen har vedtaget, at der fra november bliver grænsekontrol ved færgeterminalerne i Frederikshavn. Det sker som led i den trygheds- og sikkerhedspakke, regeringen netop har præsenteret.
Siden 2015 har svensk politi tjekket rejsende fra Danmark til Sverige. Men fra midten af november skal der også id frem, hvis du rejser fra Sverige til Danmark.
Kontrollen kommer til at foregå en til flere gange om ugen ved alle grænseovergange. I Nordjylland får det betydning for rejsende mellem Frederikshavn og Gøteborg. - Det handler om, hvem politiet kontrollerer, og ikke hvor mange. Derfor vil det ikke være sådan, at alle bliver stoppet, siger justitsminister Nick Hækkerup (Soc.Dem.).
Grænsekontrollen skal udføres en til flere gange om ugen og ved alle grænseovergange på den dansk-svenske grænse. 
grænsek. færge avis 1
Der skal samtidig oprettes et center for samarbejde mellem dansk og svensk politi for at komme grænseoverskridende kriminalitet til livs. I bekæmpelsen af det kriminelle miljø er grænsen til Sverige central.
- Det skal føre til, at politiet bedre kan sætte ind overfor den grænseoverskridende kriminalitet, siger justitsminister Nick Hækkerup (Soc. Dem.).
Den periodiske grænsekontrol ved færgeterminalen i Frederikshavn vil blive udført en til to gange om ugen og træder i kræft den 12. november.
Politidirektør Anne Tønnes fremhæver den øgede grænsekontrol ved Sverige, som et element i sikkerhedspakken, som politiet er særligt glad for:
- Det vigtigste ved grænsekontrollen er, at vi bliver klogere på, hvad det er for en trafik, der foregår mellem Danmark og Sverige, siger hun.
Trygheds- og sikkerhedspakken, som den hedder, er en reaktion på de 13 eksplosioner, som har fundet sted i København i løbet af 2019. Blandt andet ved Skattestyrelsen.
Kilde: TV2 nord