Loekken logo

Shuttlebus fra Løkken til Fyrets flytning

Vejdirektoratet forudsiger trængsel og lange bilkøer når Rubjerg Knude Fyr skal flyttes.
Tiden nærmer sig, hvor det ikoniske vartegn på Rubjerg Knude skal ud på sin længe forberedte rejse. Alene forberedelserne til at flytte det 23 meter høje fyr har tiltrukket turister og nysgerrige i tusindtal, og når maskinerne på en endnu ikke fastlagt dag i uge 43 ruller fyret de godt 80 meter væk fra kysten, forventer Hjørring Kommune op imod 25.000 tilskuere.
4
Der forventes op mod 25.000 gæster når Fyret flyttes.

Derfor varsler Vejdirektoratet allerede nu om trafikpropper og forsinkelser. Det skyldes også, at der lige nu samtidig er et større vejarbejde i gang i Sdr. Rubjerg. Derfor opfordrer Vejdirektoratet bilister i området til at:

  • Holde dig orienteret om, hvilken dag fyret flytter. Det kan du gøre på adressen her.
  • Hvis du vil følge flytningen af fyret, så lad bilen stå og benyt de gratis shuttlebusser fra Hjørring (dyrskuepladsen og banegården) og Løkken (rutebilstationen). Shuttlebusserne kører hvert 15-20 minut mellem kl. 9 og 19.
  • Har du mulighed for det, så tag cyklen i stedet.
  • Skal du med kollektiv trafik, kan du få opdateret information på Rejseplanen og på Nordjyllands Trafikselskabs hjemmeside.
  • Kør i god tid. Trafikken vil være påvirket mellem klokken 7 og 21. Vejdirektoratet forventer ekstra rejsetid det meste af dagen, dog med størst risiko for kødannelser mellem klokken 13 og 18, hvis fyret flyttes på en hverdag, og mellem klokken 11 og 16, hvis fyrets flyttes i weekenden.
  • Følg skiltene i området og slå navigationen fra.
  • På flyttedagen kan du også følge med i trafikken på app´en Trafikinfo eller i radioen.

Lisa film 4 avis

Hjørring Kommune har endnu ikke meldt den endelige flyttedag ud. Det er vejret der afgør, hvornår det kommer til at ske.

Kilde: TV2 Nord - løkkennyheder.dk